Managed back-up

Hoe groot of klein je organisatie ook is, er zijn altijd vele bestanden, instellingen en programma’s aanwezig op diverse systemen. Om verlies van deze gegevens te voorkomen, is het noodzakelijk om een goede back-up te maken van deze data.

Een back-up is een kopie van alle gegevens die geselecteerd zijn voor de back-up en beschermd tegen verlies van data. Mochten gegevens beschadigen, per ongeluk gewist of overschreven worden of versleuteld raken door een ransomware aanval, dan kunnen de gegevens hersteld worden vanuit een gemaakte back-up.

Binnen een organisatie worden verschillende systemen gebruikt en afhankelijk hiervan kan het juiste type back-up geïnstalleerd worden. Er zijn mogelijkheden voor het back-uppen van serversystemen, werkstations/laptops en Office 365. Met managed back-up wordt er dagelijks een back-up gemaakt en ben je door controles ervan verzekerd dat de back-up ook gelukt is. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen wij het probleem verhelpen, zodat de back-up de volgende keer weer met succes wordt afgerond.

De back-ups worden opgeslagen in een beveiligde cloud omgeving met eventueel een lokale kopie voor sneller herstel. Het voordeel van opslag in de cloud is dat de locaties van de data en back-up ook fysiek van elkaar gescheiden zijn. De data wordt via een beveiligde SSL-verbinding naar de cloud gekopieerd.


Meer informatie over managed IT-beveiliging?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd naar "Het nieuwe netwerkbeheer"?

Door middel van managed-services beheren wij je IT-omgeving en controleren wij dagelijks automatisch via onze software-oplossingen je IT-infrastructuur op diverse onderdelen. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over back-ups, updates en beveiliging. Lees meer...