Efficiënt
Lagere kosten
Altijd up-to-date
Schaalbaar

Managed serverbeheer

Het belang van serverbeheer

De server is als het ware het hart van jouw bedrijfsnetwerk. Hierop staan de applicaties die gezamenlijk gebruikt worden, wordt data centraal opgeslagen en alle e-mails worden hier opgevangen. Wanneer een server uitvalt, heeft dit groot effect voor de continuïteit van jouw organisatie.

Ongemerkt proactief serverbeheer

Down-time van de server is vervelend voor ieder bedrijf. TendenZ denkt met je mee en voert daarom een proactief beleid.

Allereerst zorgen wij voor het juiste advies dat past bij de wensen en behoeften van jouw bedrijf. Wij monitoren de servers 24/7 en krijgen bij storingen direct bericht, zodat we tijdig kunnen optreden.

Stel dat je harde schijf uitvalt, dan krijgen wij daar direct een melding van. Onze servers zijn altijd uitgerust met meerdere schijven, zodat het geen probleem is wanneer één of meerdere schijven uitvallen. Terwijl het systeem doordraait op één van de andere schijven, vervangen wij de defecte schijf. Op deze manier heeft klant nooit last van down-time. Dit geldt uiteraard ook voor andere componenten, zoals: voeding, geheugen etc.

Door het voortdurend monitoren en updaten van de nieuwste software, hopen wij down-time van de servers te voorkomen. En mocht het toch gebeuren, dan staan wij snel voor je klaar om de probleem op te lossen. Zelfs in de avonduren en weekenden zijn wij beschikbaar om jouw ICT-systemen weer naar behoren te laten werken.

We onderhouden en monitoren de servers en zorgen ervoor dat deze tijdig en automatisch geüpdatet worden met de nieuwste security-patches. Op deze manier zijn jouw servers altijd beveiligd. Na onderhoud en updates heeft een server vaak een herstart nodig. Dit doen wij automatisch ’s nachts, zodat je hier geen last van heeft.


Meer informatie over Managed serverbeheer?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Patchmanagement servers

Tegenwoordig is het - ook i.v.m. de nieuwe AVG-wetgeving - noodzakelijk dat uw server regelmatig worden bijgewerkt om goed te blijven functioneren en cybercriminelen op afstand te houden. Daarnaast is het zo dat wij door middel van deze software-oplossing, servers en werkplekken kunnen voorzien van de nieuwste updates, zonder dat hier iemand aan te pas komt.

Met Managed Services zijn je besturingssystemen van je server(s) en werkstation(s) (Microsoft- en Apple-systemen) dus altijd actueel. Dit kan worden aangevuld met updates op andere pakketten zoals bijvoorbeeld Adobe, Java, iTunes en Office. Momenteel ondersteunen wij meer dan 25 extra pakketten. Doordat wij deze processen hebben geautomatiseerd, kunnen wij deze dienst voor een aantrekkelijk maandbedrag aanbieden.

Monitoring servers

Het falen van de ICT is waar geen enkele ondernemer op zit te wachten. Met het monitoren van servers en werkstations kunnen wij op afstand problemen in je ICT-omgeving tijdig signaleren en oplossen.

Door het monitoren van servers en werkstations, hebben wij inzicht in de status van je ICT-processen, waarbij de continuïteit wordt gewaarborgd. Wij controleren en bewaken 24/7 je ICT-omgeving op stabiliteit, capaciteit en performance, maar ook controleren wij op onderhuidse foutmeldingen. Hierdoor kunnen wij het verlies van data en productiviteit en hoge herstel- of vervangingskosten voorkomen.

Benieuwd naar "Het nieuwe netwerkbeheer"?

Doormiddel van managed-services beheren wij je IT-omgeving en controleren wij dagelijks automatisch door onze software-oplossingen je ICT-infrastructuur op diverse onderdelen. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over back-ups, updates en beveiliging.

Lees meer...